Kampense school vernietigt agenda’s om afbeelding

08-09-2013 in De Stentor

KAMPEN- Scholengemeenschap Pieter Zandt heeft drieduizend eigen schoolagenda’s vernietigt. Reden: in de agenda staat een foto van een leerling met een peaceteken op het shirt. Pieter Zandt, dat vestigingen heeft in Kampen, Urk, IJsselmuiden en Staphorst, maakt al enkele jaren eigen schoolagenda’s voor haar leerlingen, maar kreeg dit jaar enkele klachten binnen van ouders.

Die wezen de scholengemeenschap er op dat het vredesteken ook het teken is van de antichrist. In de Romeinse tijd stond dit zogenoemde Nero-kruis namelijk symbool voor het vervolgen, martelen en doden van christenen. In dagblad Trouw laat bestuursvoorzitter Johan van Putten weten dat hij geen andere oplossing zag dan het terugroepen van de drieduizend agenda’s en ze te vernietigen. “De overtuiging van de ouders dat dit symbool niet deugt was zó krachtig, dat ik van te voren wist dat hiervoor maar één oplossing is: de rigoureuze oplossing.” Het schoolbestuur riep de agenda’s terug door een brief te sturen naar alle ouders van zijn leerlingen.

Pieter Zandt benadrukte dat het zich van geen kwaad bewust was toen de agenda’s werden samengesteld. Pas na de melding van enkele ouders kwam de dubbele betekenis van het vredesteken aan het licht. Het bestuur meende dat het afplakken van de gewraakte illustratie geen optie was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s