Basisscholen in Zuid-Holland presteren gemiddeld

14-09-2013 van RTV West

DEN HAAG – Basisscholen in Zuid-Holland zijn qua prestaties vergeleken met scholen in de andere provincies middenmoter. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar alle Cito-scores en andere eindtoetsen, die voor het eerst openbaar zijn gemaakt.
De basisscholen in Limburg scoren met een gemiddelde van een acht als cijfer het beste van Nederland, terwijl de scholen in Drenthe met een gemiddelde van een zes juist het slechtst scoren.
 
Wassenaar het best

In Zuid-Holland is het cijfer gemiddeld een zeven. Van de gemeenten doen in deze provincie de basisscholen in Wassenaar het best. Gemiddeld is daar de score een 7,8. De scholen in Schoonhoven halen het Zuid-Hollandse gemiddelde iets omlaag met een 6,5 als cijfer.

Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat katholieke basisscholen beter scoren dan openbare. Verder zijn de prestaties op grotere scholen beter dan op kleine. Daarnaast halen Montessorischolen hogere cito-cijfers dan andere scholen. RTL Nieuws concludeert dat de beste scholen van Nederland in Stiens en Bruinisse zitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s